Kókuszos csokoládé trüffel
Hozzávalók:
– 150 ml kókusztej
– 1 teáskanál mandula-, narancs-, vanília- vagy mogyorókivonat.
– 200 g cukormentes étcsokoládé (legalább 70%-os kakaó, apróra vágva)
– 50 g kakaópor vagy apróra vágott dió a bevonáshoz
Útmutató:
1. Forraljuk fel a kókusztejet egy kis lábasban. Keverjük bele a kivonatot.
2. Tegyük a csokoládét egy tálba. Öntsük a kókusztejes keveréket a csokoládéra. Hagyjuk, hogy a néhány percig állni, majd keverjük simára. Hagyjuk kihűlni, majd tegyük a hűtőbe kb. 30-60 percre. (Vegyük ki a hűtőből, mielőtt túlságosan megkeményedne, formázhatónak kell lennie.)
3. Egy kiskanál segítségével vegyünk ki belőle kis adagokat és a két tenyerünk között gyorsan formázzunk belőle 2 cm-es golyókat. Helyezzük a golyókat egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Hűtőbe tesszük egy éjszakára.
4. Forgassuk meg kakaóporban vagy apróra vágott dióban. Tárolja a trüffeleket légmentesen záródó edényben. A hűtőszekrényben akár egy hétig is eláll.