PAUDEL EGÉSZSÉG AKADÉMIA

Kókuszos csokoládé trüffel

 

Hozzávalók:

– 150 ml kókusztej

– 1 teáskanál mandula-, narancs-, vanília- vagy mogyorókivonat.

– 200 g cukormentes étcsokoládé (legalább 70%-os kakaó, apróra vágva)

– 50 g kakaópor vagy apróra vágott dió a bevonáshoz

 

Útmutató:

1.   Forraljuk fel a kókusztejet egy kis lábasban. Keverjük bele a kivonatot.

2.   Tegyük a csokoládét egy tálba. Öntsük a kókusztejes keveréket a csokoládéra. Hagyjuk, hogy a néhány percig állni, majd keverjük simára. Hagyjuk kihűlni, majd tegyük a hűtőbe kb. 30-60 percre. (Vegyük ki a hűtőből, mielőtt túlságosan megkeményedne, formázhatónak kell lennie.)

3.   Egy kiskanál segítségével vegyünk ki belőle kis adagokat és a két tenyerünk között gyorsan formázzunk belőle 2 cm-es golyókat. Helyezzük a golyókat egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Hűtőbe tesszük egy éjszakára.

4.   Forgassuk meg kakaóporban vagy apróra vágott dióban. Tárolja a trüffeleket légmentesen záródó edényben. A hűtőszekrényben akár egy hétig is eláll.