PAUDEL EGÉSZSÉG AKADÉMIA

Csicseriborsós padlizsán cukkinivel

Hozzávalók:

1 közepes padlizsán  – lila

1 kisebb cukkini -zöld

100 g csicseriborsó beáztatva és megfőzve -fehér

4 szem közepes paradicsom – piros

1 közepes vöröshagyma – piros

3 gerezd fokhagyma – fehér

Egy evőkanál citromlé – sárga

Friss petrezselyem – zöld

2 dl víz

1 evőkanál kókuszolaj

1 teáskanál só

Őrölt feketebors

Őrölt köménymag

Bazsalikom

Kurkuma

 

ELKÉSZÍTÉS:

A csicseriborsót előző nap beáztatjuk és sós vízben megfőzzük. Kuktában nagyon hamar elkészül.

Kevés olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, majd a padlizsánt és kicsit megpirítjuk. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott paradicsomot és a többi fűszert. Amikor a paradicsom megpuhult, hozzáadjuk a csicseriborsót és a cukkinit, majd vízzel felöntjük és fedő alatt kis lángon főzzük amíg megpuhul a cukkini és a padlizsán. Amikor elkészült, meglocsolhatjuk citromlével, díszíthetjük petrezselyemmel.

Egy finom egytálételt kapunk, amelyet köretnek vagy akár önmagában is fogyaszthatunk.