Csicseriborsós padlizsán cukkinivel
Hozzávalók:
1 közepes padlizsán – lila
1 kisebb cukkini -zöld
100 g csicseriborsó beáztatva és megfőzve -fehér
4 szem közepes paradicsom – piros
1 közepes vöröshagyma – piros
3 gerezd fokhagyma – fehér
Egy evőkanál citromlé – sárga
Friss petrezselyem – zöld
2 dl víz
1 evőkanál kókuszolaj
1 teáskanál só
Őrölt feketebors
Őrölt köménymag
Bazsalikom
Kurkuma
ELKÉSZÍTÉS:
A csicseriborsót előző nap beáztatjuk és sós vízben megfőzzük. Kuktában nagyon hamar elkészül.
Kevés olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, majd a padlizsánt és kicsit megpirítjuk. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott paradicsomot és a többi fűszert. Amikor a paradicsom megpuhult, hozzáadjuk a csicseriborsót és a cukkinit, majd vízzel felöntjük és fedő alatt kis lángon főzzük amíg megpuhul a cukkini és a padlizsán. Amikor elkészült, meglocsolhatjuk citromlével, díszíthetjük petrezselyemmel.
Egy finom egytálételt kapunk, amelyet köretnek vagy akár önmagában is fogyaszthatunk.