PAUDEL EGÉSZSÉG AKADÉMIA

Csicseriborsó tészta avokádó pestoval

 

Hozzávalók:

  • 500 g csicseriborsó tészta kifőzve
  • 150 g pisztácia vagy dió
  • 2 nagy érett avokádó (kimagozva és meghámozva)
  • Egy tenyérnyi friss bazsalikomlevél
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál őrölt köménymag
  • 2 evőkanál olivaolaj
  • Só és bors ízlés szerint
  • Egy evőkanál friss citromlé

Útmutató:

  1. Forró vízben tedd oda a tésztát főni
  2. Egy mixerben vagy egy konyhai robotgépben először dolgozzuk fel a pisztáciát (vagy diót), majd egyesével adjuk hozzá az avokádót, bazsalikomot, fokhagymát, a köményt.  Folyamatosan dolgozzuk össze magas fordulatszámon. Ezután lassan adagoljuk hozzá az olajat. Sót és borsot tegyünk hozzá ízlés szerint.
  3. Tálaláskor a főtt tészta tetejére helyezzük a pestot és citromlével valamint további sóval-borssal megkoronázhatjuk.

Tippek:

Pisztácia helyett használhatunk napraforgómagot vagy kendermagot is.

Ha sajtos ízt szeretnénk, hozzáadhatunk egy kevés élesztőpelyhet is.

Ha túl erős lenne a fokhagyma íze, használhatunk pirított fokhagymát is.

Ha nincs bazsalikom, használhatunk más zöldeket is, pl. petrezselyem, baba spenót, rukkola, baba fodros kel, stb.