Csicseriborsó tészta avokádó pestoval
Hozzávalók:
- 500 g csicseriborsó tészta kifőzve
- 150 g pisztácia vagy dió
- 2 nagy érett avokádó (kimagozva és meghámozva)
- Egy tenyérnyi friss bazsalikomlevél
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál őrölt köménymag
- 2 evőkanál olivaolaj
- Só és bors ízlés szerint
- Egy evőkanál friss citromlé
Útmutató:
- Forró vízben tedd oda a tésztát főni
- Egy mixerben vagy egy konyhai robotgépben először dolgozzuk fel a pisztáciát (vagy diót), majd egyesével adjuk hozzá az avokádót, bazsalikomot, fokhagymát, a köményt. Folyamatosan dolgozzuk össze magas fordulatszámon. Ezután lassan adagoljuk hozzá az olajat. Sót és borsot tegyünk hozzá ízlés szerint.
- Tálaláskor a főtt tészta tetejére helyezzük a pestot és citromlével valamint további sóval-borssal megkoronázhatjuk.
Tippek:
Pisztácia helyett használhatunk napraforgómagot vagy kendermagot is.
Ha sajtos ízt szeretnénk, hozzáadhatunk egy kevés élesztőpelyhet is.
Ha túl erős lenne a fokhagyma íze, használhatunk pirított fokhagymát is.
Ha nincs bazsalikom, használhatunk más zöldeket is, pl. petrezselyem, baba spenót, rukkola, baba fodros kel, stb.