PAUDEL EGÉSZSÉG AKADÉMIA

MIÉRT FONTOS NÖVELNI AZ ÉTRENDBEN A NÖVÉNYI ALAPANYAGOKAT?

A mikrobiomról már lehet, hogy hallottál – ez a testünkön belül ,illetve a testünk felszínén megtalálható mikroorganizmusok, azaz baktériumok, vírusok, gombák, paraziták, apró kis élőlények közösségét jelenti. A legújabb kutatások szerint a jó baktériumok jelenléte jelentősen hozzájárul a jó egészséghez! 

A NÖVÉNYI ALAPANYAGOK TÁPLÁLJÁK A JÓ BAKTÉRIUMOKAT!

Ez a kihívás segíteni fog Neked abban, hogy jobb legyen a mikrobiomod azáltal, hogy növényi ételekkel tápláljuk!

Bevállalod a kihívást és szakítasz naponta pár percet arra, hogy jobbá tedd az egészségedet?

Szeretnéd, ha tudnál tenni valamit azért, hogy elkerüld a betegségeket és a szövődményeket?

ONLINE, az otthonod kényelméből és a saját időbeosztásod szerint nézheted meg! 

Iratkozz fel az ingyenes kihívásra!

Ha megadod itt az email címed, akkor 7 napig minden nap küldök neked egy hasznos információikat tartalmazó emailt, videókkal és interjúkkal, és segítek megvalósítani a kihívást!

Az Adatkezelési Tájékoztatót itt találod.

Az adataidat biztonságosan kezeli a rendszer. Mi sem szeretjük a haszontalan emaileket, nem fogunk felesleges emaileket küldeni. Az email cím megadásával a hírlevélre is feliratkozol.

 A kihívás menete:

1. nap - A mikrobiom és az ételeink kapcsolata

Miért fontos a változatos növényi ételek jelenléte az étrendünkben? Hogyan számoljuk a növényi pontokat?

2. nap - Hányféle gabonát ismersz?

Tippek arra, hogyan tudunk egy kicsit több zöldséget és növényi alapanyagot belecsempészni az étrendünkbe. Interjú Hujbert Viktóriával: egészségesebb ételek a gyermekeink számára.

3. nap - Miért jó a változatosság? Milyen hüvelyeseket ismersz?

Interjú Gergely Annával a változatos étrendről és a növény ételek csodálatos erejéről. Lista ami segít bővíteni az étrended változatosságát.

4. nap - A szivárvány színeit edd!

A színes növények és a fitonutriensek és polifenolok szerepe!

5. nap - Az apróságok sokat számíthatnak

A fűszerek és a magok sokat tudnak hozzátenni az ételeinkhez. Ehhez kapsz tippeket ezen a napon!

6. nap - Tápanyagban gazdag növények egyenesen a természetből

A természetben előforduló vadnövények is gazdagíthatják a növénylistánkat! Mire kell vigyázni?

7. nap - A szezonális zöldségek és gyümölcsök előnyei

A természet maga is a változatosságra ösztönös a szezonális változásokkal. Mik az előnyei a szezonális növényeknek?

 

Ha ezen a kihíváson részt veszel, akkor:

  • Világos képed lesz arról, hogy miért fontos több növényi alapanyagot használni az ételeinkhez
  • Megérted, hogy a mikrobiom változatossága alapvető fontosságú az egészségedben
  • Már a kihívás első napjai alatt is előnyös változást tapasztalhatsz az emésztésedben és a közérzetedben
  • Sok sok ötlettel és gyakorlati tudással leszel gazdagabb!

A szerző és előadó:

Dr. Paudel Klára, PhD, belgyógyász, nefrológus, funkcionális, holisztikus és integrált szemléletű orvos

Már régóta foglalkozom a témával, és barátaim, ismerőseim régóta kérleltek, hogy magyarul is készítsem el ezt az oktatóanyagot, hogy minden magyar embernek is hasznára szolgálhasson.

A kutatásokban hihetetlen sok új dolog került a felszínre az elmúlt pár évben, ami alapvetően megváltoztatja a betegségekhez való hozzáállásunkat. Már nem csak arra van eszközünk, hogy a betegségek tüneteit kezelgessük, hanem az okok feltárásával, a betegségeket vissza is lehet fordítani.

Ezt a nagy tudást nem szabad az orvosi szaklapokban hagyni, a háztetőkről kellene hirdetni, mert annyira fontosak mindenkinek! Mert van remény és van jó hír!