

MIÉRT FONTOS NÖVELNI AZ ÉTRENDBEN A NÖVÉNYI ALAPANYAGOKAT?
A mikrobiomról már lehet, hogy hallottál – ez a testünkön belül ,illetve a testünk felszínén megtalálható mikroorganizmusok, azaz baktériumok, vírusok, gombák, paraziták, apró kis élőlények közösségét jelenti. A legújabb kutatások szerint a jó baktériumok jelenléte jelentősen hozzájárul a jó egészséghez!
A NÖVÉNYI ALAPANYAGOK TÁPLÁLJÁK A JÓ BAKTÉRIUMOKAT!
Ez a kihívás segíteni fog Neked abban, hogy jobb legyen a mikrobiomod azáltal, hogy növényi ételekkel tápláljuk!
Bevállalod a kihívást és szakítasz naponta pár percet arra, hogy jobbá tedd az egészségedet?
Szeretnéd, ha tudnál tenni valamit azért, hogy elkerüld a betegségeket és a szövődményeket?
ONLINE, az otthonod kényelméből és a saját időbeosztásod szerint nézheted meg!
Iratkozz fel az ingyenes kihívásra!
Ha megadod itt az email címed, akkor 7 napig minden nap küldök neked egy hasznos információikat tartalmazó emailt, videókkal és interjúkkal, és segítek megvalósítani a kihívást!
Az Adatkezelési Tájékoztatót itt találod.
Az adataidat biztonságosan kezeli a rendszer. Mi sem szeretjük a haszontalan emaileket, nem fogunk felesleges emaileket küldeni. Az email cím megadásával a hírlevélre is feliratkozol.
A kihívás menete:
1. nap - A mikrobiom és az ételeink kapcsolata
Miért fontos a változatos növényi ételek jelenléte az étrendünkben? Hogyan számoljuk a növényi pontokat?
2. nap - Hányféle gabonát ismersz?
Tippek arra, hogyan tudunk egy kicsit több zöldséget és növényi alapanyagot belecsempészni az étrendünkbe. Interjú Hujbert Viktóriával: egészségesebb ételek a gyermekeink számára.
3. nap - Miért jó a változatosság? Milyen hüvelyeseket ismersz?
Interjú Gergely Annával a változatos étrendről és a növény ételek csodálatos erejéről. Lista ami segít bővíteni az étrended változatosságát.
4. nap - A szivárvány színeit edd!
A színes növények és a fitonutriensek és polifenolok szerepe!
5. nap - Az apróságok sokat számíthatnak
A fűszerek és a magok sokat tudnak hozzátenni az ételeinkhez. Ehhez kapsz tippeket ezen a napon!
6. nap - Tápanyagban gazdag növények egyenesen a természetből
A természetben előforduló vadnövények is gazdagíthatják a növénylistánkat! Mire kell vigyázni?
7. nap - A szezonális zöldségek és gyümölcsök előnyei
A természet maga is a változatosságra ösztönös a szezonális változásokkal. Mik az előnyei a szezonális növényeknek?
Ha ezen a kihíváson részt veszel, akkor:
- Világos képed lesz arról, hogy miért fontos több növényi alapanyagot használni az ételeinkhez
- Megérted, hogy a mikrobiom változatossága alapvető fontosságú az egészségedben
- Már a kihívás első napjai alatt is előnyös változást tapasztalhatsz az emésztésedben és a közérzetedben
- Sok sok ötlettel és gyakorlati tudással leszel gazdagabb!
A szerző és előadó:
Dr. Paudel Klára, PhD, belgyógyász, nefrológus, funkcionális, holisztikus és integrált szemléletű orvos
Már régóta foglalkozom a témával, és barátaim, ismerőseim régóta kérleltek, hogy magyarul is készítsem el ezt az oktatóanyagot, hogy minden magyar embernek is hasznára szolgálhasson.
A kutatásokban hihetetlen sok új dolog került a felszínre az elmúlt pár évben, ami alapvetően megváltoztatja a betegségekhez való hozzáállásunkat. Már nem csak arra van eszközünk, hogy a betegségek tüneteit kezelgessük, hanem az okok feltárásával, a betegségeket vissza is lehet fordítani.
Ezt a nagy tudást nem szabad az orvosi szaklapokban hagyni, a háztetőkről kellene hirdetni, mert annyira fontosak mindenkinek! Mert van remény és van jó hír!
